Andrzejkowa noc w szkole

Wieczór i noc z 30 listopada na 1 grudnia 2018r spędzaliśmy w szkole. Spotkaliśmy się o 17.00 w sali gimnastycznej- zamienionej w salon wróżb. Pani Agnieszka Pieluszyńska zorganizowała zabawy integrujące, następnie były wróżby przygotowane przez Uczniów, poszukiwanie skarbu (mapy prowadziły do produktów potrzebnych do przygotowania kolacji). Całość zagadkowej trasy i potrawy zaplanowała Klaudia Jędrzejczyk. Wszystkim udało się znaleźć  swoje ,,skarby” i Uczniowie w grupach przygotowali potrawy na wspólną kolację przy świecach. Po kolacji  pani Kasia Piętek uczyła kroków salsy (chętnych było wielu, wśród nich także pani dyrektor Agnieszka). Niektórzy grali w planszówki, ping- ponga, rozmawiali… Wszyscy Uczniowie dotrzymali słowa i nie korzystali z telefonów i innych urządzeń elektronicznych (w każdym razie organizatorzy nic o tym nie wiedzą…). Zabawy – dużo, snu – mało… Ale w sobotę można było na szczęście odespać w domu. Najbardziej brakowało pani Joli Galackiej (zachorowała) –  od lat wspólnie z panią Alą Solecką przygotowuje tę imprezę. Szczęśliwie panie: Agnieszka Ladra, Kasia Piętek, Basia Podgórska oraz Ada Kleina mogły być i pomogły bardzo.

Zdjęcia z imprezy