Rodzice Rodzicom

Jeżeli, ktoś z Państwa przeczytał wartościową książkę, która może być pomocna innym rodzicom i zechce się podzielić tym „znaleziskiem”, to proszę napisać krótką recenzję z podpisem + tytuł i autora oraz ewentualnie zdjęcie okładki.

Recenzję należy wysłać do Pani Grażyny Skupin na adres: gskupin.nsp.rekow@gmail.com

„15 (u)ważnych opowieści” to publikacja, która zagościła w Naszej biblioteczce bardzo niedawno. Zawiera 15 opowiadań napisanych przez polskich autorów. 12 autorek i autorów obejrzało i na nowo nadało treść ulubionym filmom Disneya i Pixara. Książka uczy uważności na innych, poznawania siebie, empatii otwartości oraz mierzenia się z uprzedzeniami. Książka to inwestycja na lata. Mojemu 6-letniemu synowi, czytam sama gdyż opowiadania są dość długie; 10-letni chrześniak przeczytał sam. Książka na końcu rozdziału zawiera dialogi dwójki rodzeństwa pisane młodzieżowym językiem, strefę odkrywania, gdzie po zeskanowaniu kodu QR możemy np.: nauczyć się podstaw języka migowego po zeskanowaniu kodu przenośmy się na platformę You Tube, gdzie możemy obejrzeć film. Strefa doświadczania zawiera ciekawostki, wyzwania, które także możemy poznać skanując kod QR.

Pozdrawiamy Justyna Cieślikowska z Adasiem

źródło zdjęcia: LINK